SELECT LANGUAGE

NORVEÇ İŞ İMKANI


NORVEÇ İŞ HABERLERİ BALONMUYDU?
BAŞLIKLI YAZIMIZ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ


Pasaportall Ekibi' nin Norveç İş Haberleri ile ilgili yapmış olduğu ARİNRAP (Araştırma-İnceleme-Raporlama) çalışmalarının tutarlı olduğu Norveç Büyükelçiliği web sayfasında bu gün yayımlanan ikinci bir açıklama ile anlaşılmıştır. Hatırlanacağa üzere Pasaportall Ekibi olarak Norveç İş İmkanları konulu haberlerin doğruluk derecesini masaya yatırmış ve ilerleyen günlerde meydana gelebilecek Norveç Yolculuğu'ndaki sis perdelerini aralamaya çalışmıştık. Çeşitli spekülasyonlara yer vermemek için bahse konu açıklamayı aşağıda veriyoruz ve konu hakkındaki yorumları siz değerli okuyucularımıza bırakıyoruz.
NORVEÇ'TE İŞ İLE İLGİLİ SORULAR
Norveç Çalışma ve Sosyal Kapsama Bakanı Sayın Bjarne Håkon Hanssen’in Türkiye ziyareti ile ilgili olarak Norveç’in vasıflı işgücü talebinin Türk medyasına yansımasında bazı önemli bilgiler eksiktir. Bu konuya açıklık getirmek gerekirse.

18/02/2008 :

İşçi arayan hükümetin kendisi değil, Norveç firmalarıdır. Bu, Norveç’te iş arayan kişilerin öncelikle ellerinde Norveçli bir firmadan alınmış somut ve geçerli bir iş tekliflerinin olması gerektiği anlamına gelmektedir. Kural olarak, iş teklifi tek bir işveren için tam zamanlı bir işi kapsamalıdır. Norveç’te iş için:
http://www.nav.no/page?id=805312736


İkinci olarak, firmaların aradığı vasıflı işçiler/ uzmanlardır. Bu tanım belirli bir alanda uzmanlık eğitimi almış veya Norveç’te ihtiyaç duyulan özel vasıflara sahip kişileri kapsamaktadır. Uzmanlık eğitimi, en az üç yıllık yüksek öğrenim ile alınan mesleki eğitim, veya üniversite eğitimi demektir. Özel vasıflar uygulamalı iş tecrübesi ile, ve genellikle belirli bir eğitim sonucunda kazanılan yeteneklerdir. Daha fazla bilgi için:
http://www.udi.no/templates/Tema.aspx?id=4657


Yukarıdaki şartları tamamlarken lütfen Norveç’te çalışma izni ile ilgili bilgiler için bu siteye göz atınız:
http://www.udi.no/templates/Tema.aspx?id=7362


NOT:Bağlantı adresleri maalesef yalnızca İngilizce dilinde mevcuttur.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili pasaportall ekibi kaç gündür norveçte iş konusunda vermiş olduğunuz haberleri ilgiyle takip ediyoruz.Medyada yer alan haberlerdeki tutarsızlığa bir nebze de olsa getirmiş olduğunuz açıklık için sizlere teşekkür ederiz.

ömer dedi ki...

slm ben ömer dağ boludayım şuan eğer norveçteki iş hakkında bilgi verirseniz sevinirim tel 05466201350

Pasaportall Rss' den Bak

***---SAYIN ZİYARETÇİLERİMİZ! P A S A P O R T A L L LİNK SEKMELERİNDE YER ALMAK İSTİYORSANIZ İLETİŞİM BÖLÜMÜNDEN İRTİBATA GEÇİNİZ.---*** HER TÜRLÜ DUYURU VE İLANINIZI VEREBİLİRSİNİZ.AYRINTILAR KISAYOL BAŞLIĞINDAKİ "REKLAM SATIN AL" SEKMESİNDEDİR. İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.