SELECT LANGUAGE

TAPUYA 4 BİN MEMUR ALIMI

DİKKAT! ÖNEMLİ GÜNCELLEME:
*
Aşağıdaki haberle ilgili beklenen gelişme Tapu Kadastro Müdürlüğünün personel alım ilanı ile nihayet açıklığa kavuşmuştur. Hemen başvuru yapmak için TIKLAYINIZ... (11 KASIM 2008)
*
*
SAMANYOLU HABER in yazısına göre Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 4 bin memura ihtiyacı var.
Tapudaki memurlar 1-2 yıl sonra kaçıyor!..
Türkiye genelinde 4 bin tapu memuruna ihtiyaç var ama kimse istemiyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Adlı, "Memurlar burayı sıçrama tahtası olarak kullanıyor. Bir iki sene duran kaçıyor" dedi.
Haziran ayında İstanbul'da özellikle gayrimüslim vatandaşlar başta olmak üzere yaşlı, kimsesiz ya da sahipsiz kişileri tespit edip, tehditle gayrimenkul tapularının devrini aldıkları ileri sürülen, 30 kişi gözaltına alınmıştı. Beykoz Tapu Kadastro Müdürü'nün de adının karıştığı 'domuz bağı çetesi', dikkatlerin yeniden tapu müdürlüklerine çekilmesine neden oldu.
Yaşanan bu olaylar, özlük haklarının yeterli olmayışı ve maaş azlığı yüzünden tapu müdürlükleri tehlike sinyalleri vermeye başladı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BÜYÜK ŞEHİR BOŞ

Kurumda 17 bin kişinin çalıştığını söyleyen Zeki Adlı, çalıştırmak için memur bulamadıklarını belirterek, "İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük yerlere müdür de bulamaz olduk. Anadolu'da çalışan herhangi bir memuru metropole gönderemiyoruz. Sadece ailevi durumları olanları bulabilirsek gönderebiliyoruz" açıklamasını yaptı. Nitelikli eleman azlığından yakınan Genel Müdür, KPSS'den tercih yapanların tapu müdürlüklerini sıçrama tahtası olarak kullandığını ileri sürdü.

RİSK ÇOK FAZLA

"Aldığımız bir sıfır eleman iki üç senede ancak yetişebiliyor. Risk unsuru çok fazla. Gelen insanlar ilk etapta bunu bilmiyor. Parası az riski fazla olduğunu görünce kaçmanın yoluna bakıyor. Bir iki yıl içinde kurum değiştiriyor" diyen Adlı, Tapu memuriyetinin tercih edilmemesinin en büyük sebebinin ücretin ve özlük haklarının yetersizliği olduğunun altını çizdi.

300’DEN FAZLA MÜDÜRLÜK MAKAMI BOŞ
Beykoz Tapu Müdürlüğü'nde yaşanan olaydan etkilendiklerini söyleyen Adlı şöyle devam etti:
"Son zamanlarda yaşanan olaylar bizi olumsuz etkiledi. Biz de işi çok sıkı tutuyoruz. Sorumluluk da haddinden fazla. Tapuda yapılan işlemlerden dolayı eğer bir hata yapılır da zarar verilirse, bu zararı o işlemi yapan memurumuz ödemek zorunda. İşlemler, zaman aşımına tabi değil. Tapu çalışanların üzerinde bu kadar sorumluluk, bu kadar iş ve fazla mesai yükü var. Birinci derecedeki bir müdür bin 300 YTL alıyor... 4 bin memura acil ihtiyacımız var. Yönetici vasfında tapu sicil dairelerinde de 300 yüzden fazla boş müdürlük makamı var. Sınav açıyoruz ama müdür bulamıyoruz. İlk işe girme noktasında insanlar istekli ama sonra kaçıyorlar."
Osman ASİLTÜRK
BU HABERİN ORJİNAL METNİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ...

27 yorum:

Adsız dedi ki...

tapuya alımından sözedilen 4000 memur için nasıl bir alım olacağını merak ediyorum yani bu alımlar bir sınavla mı olacak.eğer sınav olacaksa ne zaman olacak ve nasıl başvuruda bulunulacak

Adsız dedi ki...

yaa kardeşim bu müdür veya yetkili sıkıntısını söylüyo ama icraat yok.burayı okuyan arkadaşlar nasıl başvuracak onu söyleseler ya.

Adsız dedi ki...

nasıl başvuru olacak neden belirtilmemiş

Adsız dedi ki...

bir an önce bu siteden başvurularla ilgili destek almak istiyoruz.
aranan şartlar ve tahsil kıstası başta olmak üzere birçok bilgiye ihtiyacımız var. mesela alımların nasıl olacağını eğer sınav usülü ise başvuru şekli ve zamanını öğrenmek istiyoruz. esra

Adsız dedi ki...

diğer arkadaşlara katılıyorum. bu sınava giriş nasıl olacak? tabi epğer bir sınav varsa bunun yani bu iş müracaatının ve alımların nasıl olacağı hakkında detaylı bilgiye ihtiyacımız var

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar giren girer biz gibilerde bakar bu kadar basit.

Adsız dedi ki...

sınav olsa bile girecekler şimdiden bellidir bizden anca para isterler

Adsız dedi ki...

ne sat gerekiyomus yazsalar olmazmıydı sanki ama bos iş bunlar alınacakların listesi bellidir.torpili olmayanın işi zor

Adsız dedi ki...

madem bukadar memur ihtiyacı var neden bukadar üniversite mezunu boşta onuda anlamış değilim torpil yapmazsanız tepeden inme insanları almazsanız çalışacak insan çok tapu dairelerinde diye düşünüyorum yanlış mıyımm arkadaşlar

Adsız dedi ki...

ya yapılacakta ne zaman yapılacak. bende bunu anlamam yok şukadar memur alınacakmış falan. nerden başvuru yapılacak? nasıl olcak niye belirtilmiyo hep merak etmişimdir.Ancak laf başka bitşey yok......

Adsız dedi ki...

eğer belediyelere personel falan alınacaksa alınacak olan personelin listesi mutlaka hazırdır.diyelim bi sınav açtılar ve duyuruda yaptılar farzedin.sadece sınava girip o sınavın stresini yaşadığımızla kalırız emin olun.bizlerin şansı sıfır yani.sadece laf alım falan olmaz insnları böyle boş yere ümitlendiriyolar.hikaye bunlar...

Adsız dedi ki...

evet ya torpilsiz iş Bulunabiliniyormu bu Zaman da Madem Okadr ihtiyaç var memura hani insanlarımız niye halen boşta geziyo.Biran önce çözüm bulsanız çok iyi olur.Sitresli günler geçiriyo insanlarımız biran önce önleri açılmalı..

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşlar ben de hepinize katılıyorum.madem o kadar eksik varmış niçin bu kadar genç potansiyel işsizzzz!ancak alınacak diyolar o kadar.hani bunun ispatı olan başvuru adresimiz.torpille personel almaya devam ederlerse böyle kendileri rezil olur zorlanır.durum ortada alıyolar tecrübesiz ve tahsilsiz kişileri sonra da ortada dolanıyor kamu kurumları.kamu kurumları berbat bir durumda.yeteneksiz birçok kişi masa başında ağızını ayırıp 1300-1700 maaş alıyo.yazık bu gençlere ve devlete iyi batmıyoruz.iyi akşamlar.

Adsız dedi ki...

O kadar işsiz güçsüz pırlanta gibi üniversite mezunları var. Ve neden kaçırtıyorsunuz kendi memurunuzu. Kabahatı ben memurda bulmam, hiç kusura bakmayın. Yönetimdeki şahısi (bakan beyi) orda kısır işler peşinde koşması için koymadık.
Herşeyin bir çözümü vardır.

Adsız dedi ki...

büyükşehir belediyesinde çalışıyorum.iktisat kamu yönetimi mezunuyum.almanyada yabancı dil eğitimi aldım.1.300 ytl yi bana verin çalışırım:)neden olmasın!

Adsız dedi ki...

slm arkadaşlar neden ayrıntılı bilgi vermemişler sınavmı olacak başvuru nasıl olacak

Adsız dedi ki...

bi yerler memur alınacak diolar zavallı bizlerde seviniyorz madem yazın be kardeşim ne ile alacaksınız kimi alacaksınız genlik işşsizlikten birbirini öldürüyor açın gözünüzü artık yakında çalıştıracak memur bulamıcaksınız ..üzülmeyin arkadaşlar hayat bizde güler bi günn

Adsız dedi ki...

bu işler hayal

Adsız dedi ki...

boş işlerle uğraşmayın arkadaşlar

Adsız dedi ki...

ARKADAŞLAR TAMAM MEMUR ALINACAK AMA NASIL VE NEZAMAN? BİR AYDIR HERGÜN KONTROL EDİYORUM HALA İCRAAT YOK

Adsız dedi ki...

ben inanmak istiyorum bir gün gelecek bende memur olacağım,ümitsiz değilim,

Adsız dedi ki...

15 yıl önce harita kadastro bölümünden mezun oldum bu süreiçerisinde yapmış olduğum başvurulardan hiç bir sonuc alamadım bu 4000 kişi ne zaman ne şekilde alınacak.

Adsız dedi ki...

ya hangi şartlara göre alım yapılıyor bi söyleselerde bizde kendi işimize baksak artık

İsimsiz dedi ki...

Mademki memur ihityacınız var neden nerden nasıl baş vuracağımız hakkında bilgi verilmiyor?Yetkililerden ricam dalga geçmeyin doğru bilgilendirin bu kadar insana eziyet etmenin anlamı yok.Gerçekten bilgi sahibi olan arkadaşlar bilgilerini bizlerle paylaşsın.

Adsız dedi ki...

ne zaman 4000 memur alacaklar bunlar gençleri kandırmaktan başka bir şey değil gençlerin umutları ile uynamaktan hoşlanan bir zihniyit ile karşı karşıyayız

Adsız dedi ki...

Arakadaşlar bildiğim kadarıyla yardımcı olayım.daha önce 2006kpss sınavına girmiş 65 puanı almış bazı bölüm mezunları başvurabiliyordu (öncelik harita mezunlarının), yani kendileri bir baraj belirliyorlar daha sonra o puan üzeri alanlar başvuru yapıyor sonra ankara da mulakat yapılıyo orada da başarılı olanlar memur oluyo.

Adsız dedi ki...

BENCE ÜMİDİNİZİ KAYBETMEYİN SABIRLA BEKLİYORUZ İNŞALLAH HAKKIMIZDA HAYIRLISI EN YAKIN ZAMANDA BELİRTİLİR. ORTAYA BOŞUNA BİR İDDİA ATILMADI ARKADAŞLAR ASLI VARDIR EMİNİM. SEVGİLERLE...

Pasaportall Rss' den Bak

***---SAYIN ZİYARETÇİLERİMİZ! P A S A P O R T A L L LİNK SEKMELERİNDE YER ALMAK İSTİYORSANIZ İLETİŞİM BÖLÜMÜNDEN İRTİBATA GEÇİNİZ.---*** HER TÜRLÜ DUYURU VE İLANINIZI VEREBİLİRSİNİZ.AYRINTILAR KISAYOL BAŞLIĞINDAKİ "REKLAM SATIN AL" SEKMESİNDEDİR. İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.