SELECT LANGUAGE

2008 İŞ FIRSATLARI


18 BİN KİŞİYE İŞ FIRSATI


Tekborsa Dergisi, Sabancı'dan Doğuş'a, Ülker'den Tekfen'e, Boyner'den Unilever ve TAV Grubu'na Türkiye'nin önde gelen şirketleri ve 2008 yılı istihdam ve yatırım stratejilerini araştırdı.


SABANCI'YA 4 BİN KİŞİ Sabancı Topluluğu'nda yeni işe alımlar finansal hizmetler ve perakende ağırlıklı olacak. Çalışan sayısının yüzde 7 civarında artırılması hedefleniyor. Bu rakam da 4 bin kişiye denk geliyor.
DOĞUŞ'A 4 BİN 431 PERSONEL Doğuş Grubu'nda, bankacılık ve finans sektöründe 2 bin 770, otomotiv sektöründe 392, inşaat sektöründe 1010, medya sektöründe 65, turizm sektöründe 185 ve gayrimenkul sektöründe 9 kişi olmak üzere toplamda 4 bin 431 kişinin istihdam edilmesi planlıyor.
ÜLKER'E 1200 KİŞİ Ülker İnsan Kaynakları Genel Müdürü Melih Özuyar 2008 yılı içerisinde kapsam içi ve kapsam dışı olmak üzere 1.200 civarında personel istihdam edilmesinin planlandığını belirtti.
TEKFEN BİNLERCE KİŞİ ALACAK Tekfen Holding, grup şirketlerine 2008 yılı içinde toplam 4 bin 178 personel alacak. Bu rakamın önemli bir bölümü yurtdışındaki projeler için istihdam edilecek.
BOYNER'E BİN 200 ELEMAN Boyner Grubu'ndan Backup, Beymen, Benetton, 0-12, Playlife, Divarese, Killerloop, Sisley, T-Box, Network, Fabrika ve Boyner Büyük Mağazacılık, 2008 yılının sonuna dek askerlik, evlilik yüzünden istifa gibi nedenlerle ayrılacak çalışanların yerine veya açılacak yeni mağazalar için, mağazaların büyüklüğüne bağlı olarak değişecek sayıda eleman alacak. Alımların tümü beyaz yakalı ve ağırlıklı olarak satış kadrolarına olacak.
LYKİA GROUP'A 950 KİŞİ Lykia Group Yönetim Kurulu Üyesi Attila Silahtaroğlu, 2008 döneminde tesislerinin tüm bölümlerinde toplamda 950 kişilik sürekli ve dönemsel iş olanağı yaratmayı hedeflediklerini söyledi.
ETS'YE TOPLAM 515 KADRO Gruba bağlı ETS Tur'un İnsan Kaynakları Müdürü Feyza Görgü, 'Gerek genişleyen departmanlarımızda gerekse yeni kurulan birimlerimizde büyüme hedefliyoruz. Özellikle Ucuzabilet, Web - Online Satış gibi departmanlara alım yapacağız. Ayrıca çağrı merkezimizin kadrosunu da genişleteceğiz. Merkez ofisimizde 30 seyahat danışmanı, 5 ucuzabilet, 10 web-online satış 20 diğer departmanlara olmak üzere, acentelerimize de yaklaşık 450 seyahat danışmanı almayı planlıyoruz' dedi.
UNİLEVER'DE YÜZDE 6 ARTIŞ Unilever Türkiye İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Cem Tarık Yüksel, 'Unilever olarak yaklaşık 3200 - 3500 kişilik bir aile olduğumuzu söyleyebiliriz. Öngörülen eleman değişim oranımızın ortalaması yıllık olarak yüzde 6' diyor. Yani 210 kişi.
KESKİNOĞLU'NA 200 KİŞİ Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsan Kaynakları Koordinatörü Esin Keskinoğlu Onaran, ' Şirketler grubumuz yaklaşık 1800 kişinin görev aldığı büyük bir aile. 2008 yıllında yeni kurulan işletmeler, bölge müdürlükleri ve kapasite artırımlarıyla yaklaşık yüzde 13 oranında bir personel artışını hedefliyoruz. Bunların da yaklaşık yüzde 20'sinin yani 40 kişinin beyaz yaka olması planlanıyor. 2008 yılında teknik alanlarda Üretim, Kalite Kontrol, Vardiya Mühendisi pozisyonları, Bakım Onarım Pozisyonları, Çiftlik ve Saha Sorumlusu ve idari alanlarda personel alımları yapmayı planlamaktayız ' diyor.
TAV'A 400 PERSONEL TAV Grubu 2008 yılında yaklaşık olarak yurt içi ve yurt dışında 400 kişi işe almayı planlıyor. Ağırlıklı olarak havalimanı işletmeciliğinde teknik ve operasyon kadrolarından oluşacak işe alımların yanı sıra, bilgi işlem, finans, insan kaynakları, teknisyen gibi işlevlerde de alımlar öngörülüyor.
EROĞLU GRUP-YÜZDE 7'LİK ARTIŞ Colins's Jeans markasıyla Rusya ve Doğu Avrupa ülkelerinde ilk sıraya yerleşen Eroğlu Grubu, inşaat alanında da faaliyet gösteriyor. Grup şirketlerine 2008 yılında yurtiçi ve yurtdışında olmak üzere yaklaşık 700 kişi alınması planlanıyor. Şirketin 32 ülkede yaklaşık 5 bin 500 çalışanı var.
DHL'E 80 ELEMAN 2008 yılında ağırlıklı olarak ön saf birimlerine yani müşteri hizmetleri, satış, operasyon bölümlerine yaklaşık 80 kişi alınacak.

Kaynak: haber3

Hiç yorum yok:

Pasaportall Rss' den Bak

***---SAYIN ZİYARETÇİLERİMİZ! P A S A P O R T A L L LİNK SEKMELERİNDE YER ALMAK İSTİYORSANIZ İLETİŞİM BÖLÜMÜNDEN İRTİBATA GEÇİNİZ.---*** HER TÜRLÜ DUYURU VE İLANINIZI VEREBİLİRSİNİZ.AYRINTILAR KISAYOL BAŞLIĞINDAKİ "REKLAM SATIN AL" SEKMESİNDEDİR. İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.