SELECT LANGUAGE

ALMANYA VİZESİ


VİZESİZ ALMANYA HAYALİ


Önceki gün gündemi işgal eden "Almanya ya Vizesiz Gidilecek" haberleri bir gün aradan sonra jet hızıyla düzeltildi. Alman Yargıç sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti ve böylece bir hayal başlamadan sona erdi.


İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) davetlisi olarak İstanbul'da bir seminer veren Almanya Yüksek İdare Mahkemesi Daire Başkanı Yargıç Dr. Klaus Dienelt'in verdiği cevapların basında “Almanya Türklere vizeyi yıl sonuna kadar kaldıracak” şeklinde yanlış yorumlandığını bildirerek, düzeltilmesini istedi.


İKV'den yapılan açıklamada, İKV'nin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Barolar Birliği ve Yeditepe Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediği Darmstadt İdare Mahkemesi Başkanı ve hala Federal Mahkeme'de geçici süreyle görevli olan yargıç Dr. Klaus Dienelt'in İstanbul'daki bilimsel toplantıda sunduğu tebliğ ve sorulara verdiği yanıtların basında yanlış yorumlandığı belirtildi.

Toplantıdaki yanıtların Dr. Klaus Dienelt'in, hala Adalet Divan'ında görülmekte olan bir davanın yıl sonuna kadar sonuçlanmasının beklendiği yönünde beyanda bulunduğu kaydedilen açıklamada, “Ancak sonuç ne olursa olsun bugün yürürlükte olan mevzuatta vize şartının bulunduğunu ve vizenin kaldırılmasının siyasi bir karar gerektirdiğini, bugünün koşullarında da siyasilerin böyle bir karar almakta zorlanacaklarını belirtmiştir” denildi. Açıklamada, konuya ilişkin haberin basında yanlış yer aldığı belirtilerek, bu içerikteki bildirinin düzeltilmesi talebinde bulunuldu.
ALMAN BAŞKONSOLOSLUĞUNUN RESMİ WEB SAYFASINI ZİYARET ETMEK VE DİĞER BİLGİLERE ULAŞMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok:

Pasaportall Rss' den Bak

***---SAYIN ZİYARETÇİLERİMİZ! P A S A P O R T A L L LİNK SEKMELERİNDE YER ALMAK İSTİYORSANIZ İLETİŞİM BÖLÜMÜNDEN İRTİBATA GEÇİNİZ.---*** HER TÜRLÜ DUYURU VE İLANINIZI VEREBİLİRSİNİZ.AYRINTILAR KISAYOL BAŞLIĞINDAKİ "REKLAM SATIN AL" SEKMESİNDEDİR. İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.