SELECT LANGUAGE

CAZİP TATİL YERLERİ 2


Turizm cenneti SİDE de harika bir tatil sizi bekliyor. Herşey dahil kişibaşı sadece 35 YTL. Bu fırsatı kaçırmayın.



Türkiye'nin turizm cenneti olan Akdeniz'in incisi Side'de Temple Side, Side'nin pırıl pırıl güneşinin, masmavi denizinin muhteşem tarihi ve eşsiz doğa güzelliklerinin arasında size mükemmel bir tatil imkanı sunar. Şehir merkezine 600 metre sahile ise sadece 250 metre uzaklıkta. Aile odaları ile birlikte 44 oda 105 yataklı kapasiteli, odalarda mini bar, tv, telefon, fon, Splitklima, duş, büyükler ve küçükler için açık yüzme havuzu, küçük havuz başı şovları, 120 kişilik restaurantı ile rahat, sakin ve eğlenceli tatil imkanı. TEMPLE SİDE HOTEL.

Rezervasyon:0-242-753 11 19 - 0-242-753 44 76

SİDE

Antalya-Manavgat karayolunda, Manavgat'a 2 km. kala güneye dönülerek Side'ye ulaşılır. Side'nin kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Side adı Anadolu dilinde "Nar" anlamına gelmektedir. Bu özellik ve bölgede bulunan bazı yazıtlardan elde edilen bilgiler, Side tarihinin Hitit'lere kadar uzandığını göstermektedir. Kent bir yarımada üzerine kurulmuştur. Kara ve deniz surları ile korunan Side, Helen ve Roma devirlerini yaşamıştır. Surları ve giriş kapısı dikkati en önce çeken yapılarıdır. Toros Dağları'nın eteklerinden ve çevreden kente su getiren çok sayıda suyolu kalıntısı görülür. Eski bir hamam restore edilerek müze haline getirilmiştir. Bu müzede Side'de bulunan eserler sergilenmektedir.

Side'nin en önemli yapısı 15.000 izleyici alabilen tiyatrosudur. Roma eseri olan tiyatronun bölgedeki diğer antik tiyatrolardan farkı, oturma yerlerinin eğimli bir arazi üzerine kurulmamış olmasıdır. Tiyatro iki katlı ve 20 m. yükseklikte kemerli bir yapı üzerine oturtulmuştur. Orkestra ve sahne kısımları yıkıntı halindedir. Tiyatronun altında yağmur sularının aktığı kanallar vardır. Sütunlu Yol, Zafer Takı, Liman, Hamamlar, Tapınaklar, Çeşmeler, Su Sarnıçları, Su Yolları ve Agora gibi yapılarıyla gezilip görülmeye değer bir yerdir Side.

1 yorum:

sedat dedi ki...

süper bir site tşkler bende şoyle bişi buldum tatil yerleri

Pasaportall Rss' den Bak

***---SAYIN ZİYARETÇİLERİMİZ! P A S A P O R T A L L LİNK SEKMELERİNDE YER ALMAK İSTİYORSANIZ İLETİŞİM BÖLÜMÜNDEN İRTİBATA GEÇİNİZ.---*** HER TÜRLÜ DUYURU VE İLANINIZI VEREBİLİRSİNİZ.AYRINTILAR KISAYOL BAŞLIĞINDAKİ "REKLAM SATIN AL" SEKMESİNDEDİR. İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.