SELECT LANGUAGE

YASADIŞI GÖÇ



Şener Şen ile İlyas SALMAN ın oynadığı unutulmaz 'Banker Bilo' filmini bilmeyenimiz yoktur.Yurt dışında iş bulup çalışma ve güzel bir mercedes ile memlekete izne gelme, yahut zengin olup yurda kesin dönüş yapma hikayeleri hepimizin hayallerini süslemiştir çoğu zaman.Filmin bir bölümünde geçen Alamanyaya! kaçış sahnesi o yıllarda masum bir film sahnesi olarak algılansa da malesef aradan geçen uzun yıllardan sonra filmdeki sahneler gerçek olmuş ve günümüzde bir çok vatandaşımız aynı yöntemlerle göçmen kaçakçılığı yapan çete ve mafyalar tarafından dolandırılmıştır.




Sonuç; binbir emekle biriktirilmiş paraların uçup gitmesi, umutların ve hayallerin fiyaskoya dönüşmesi...Eğer sizde yurtdışı hayalleri kuruyorsanız aşağıdaki kurallara mutlaka uymanızı tavsiye ederim.

  1. Mümkünse pasaport ve vize işlemlerinde aracı kullanmayın.


  2. Resmi belgeye mahsus aracı kurumlarla çalışmaya dikkat edin.


  3. Konsolosluk ve Büyükelçilik önlerinde iş takibi yapan kişilere aldanmayın.


  4. Güvenlik Kuvvetlerinden yardım ve görüş almaktan asla çekinmeyin.


  5. Yurtdışına illegal yollardan çıkış yapmayı tercih etmeyin.


  6. Yurtdışına çıkış vaadi yapan kişi veya aracı şahıslara para vermeyin.


  7. Yasal yollardan yurt dışına çıkış yapmış yakınlarınızın tavsiyelerine başvurun.


  8. Aracı şahısların bilmediğiniz yada anlamadığınız evraklarına imza atmayın.


  9. Konsoloslukta tanıdığım var! palavralarına kanmayın.


  10. Sahte pasaport,vize ve seyehat belgesine itibar göstermeyin.

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR

İsimsiz Dediki: Slm yayın ekıbı. Sızlerden yola cıkarak bılmedıgımız bır cok seyı sayenızde ogrendık. Vermıs oldugunuz ornekler fılm olarak baktıgımız da komık ama sımdıkı zamanı dusundugumuz de ıcler acısı.. Bu sekılde ornekler vererek ve bılgılerınızle bıze yardımcı oldugunız ıcın tsk eder ıyı calısmalar dılerım.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

slm yayın ekıbı.sızlerden yola cıkarak bılmedıgımız bır cok seyı sayenızde ogrendık.vermıs oldugnuz ornekler gercekten fılm olarak baktıgımız da komık ama gercekten de sımdıkı zamanı dusundugumuz de ıcler acısı..bu sekılde ornekler vererek ve bılgılerınızle bıze yardımcı oldugunız ıcın tsk eder ıyı calısmalr dılerım.

Pasaportall Rss' den Bak

***---SAYIN ZİYARETÇİLERİMİZ! P A S A P O R T A L L LİNK SEKMELERİNDE YER ALMAK İSTİYORSANIZ İLETİŞİM BÖLÜMÜNDEN İRTİBATA GEÇİNİZ.---*** HER TÜRLÜ DUYURU VE İLANINIZI VEREBİLİRSİNİZ.AYRINTILAR KISAYOL BAŞLIĞINDAKİ "REKLAM SATIN AL" SEKMESİNDEDİR. İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.