SELECT LANGUAGE

VİZE MÜRACAATI


Vize Müracaatına Gidenlere Tavsiyeler


* Vize başvurusuna giderken dikkat edilmesi gereken önemli detaylardan birisi giyimdir.


Konsolosluklar o ülkenin resmi kurumları olup, konsolosluk görevlileri de o ülkenin temsilcileridir, bu nedenle dış görünüşünüze vereceğiniz önem aynı zamanda onlar için kendilerine verilen saygıyı da göstermektedir.


Herhangi bir ülke konsolosluğuna vize başvurusu için gittiğinizde bir iş görüşmesine ya da önemli bir toplantıya giderken göstermiş olduğunuz önemi göstermeli, mümkün olduğunda şık, temiz ve düzenli giyinmelisiniz. Bazı durumlarda görevli, evraklarınızı incelemeden dış görünüşünüze bakıp bir kaç soru sorarak bir değerlendirme yapabilir.


* Konsolosluk görevlisi başvurunuzu değerlendirirken, Türkiye' deki sosyal ve ekonomik durumunuz, ülkelerine gidiş nedenleriniz, kalmayı planladığınız süre, döndüğünüzde ne yapmak istediğiniz, daha önceki seyahatleriniz, finans kaynaklarınız vb gibi bir çok konudaki durumunuzu öğrenmek üzere size bir çok soru soracaktır. Bu sorulara kısa net ve birbiriyle çelişmeyen cevaplar vermelisiniz. Görevli sizin özel durumunuza göre gerekli gördüğü soruları da sorar ve cevaplarınızı içinde bulunduğunuz şartlara göre değerlendirir. Bunun yanı sıra görevli değerlendirme yaparken Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu da göz önüne alır.


* Cevaplarınızı veya itirazlarınızı keskin çıkışlarla değil, mümkün olduğunca nazik bir dilde ve uygun bir üslupta yapmalısınız.Vize alabilmek için finansal açıdan yeterli olmanızın yanı sıra Türkiye'de bulunan sosyal, ekonomik ve ailevi bağlarınızı da göstermeniz gerekmektedir. Bu sayede vize görevlisi sizin ülkelerinde kısa süre kaldıktan sonra Türkiye'ye geri döneceğinize ikna olacaktır.

Hiç yorum yok:

Pasaportall Rss' den Bak

***---SAYIN ZİYARETÇİLERİMİZ! P A S A P O R T A L L LİNK SEKMELERİNDE YER ALMAK İSTİYORSANIZ İLETİŞİM BÖLÜMÜNDEN İRTİBATA GEÇİNİZ.---*** HER TÜRLÜ DUYURU VE İLANINIZI VEREBİLİRSİNİZ.AYRINTILAR KISAYOL BAŞLIĞINDAKİ "REKLAM SATIN AL" SEKMESİNDEDİR. İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.