SELECT LANGUAGE

CAZİP TATİL YERLERİ




KIŞ TATİLİNDE AVRUPA

Viyana

Avusturya'nın başkenti Viyana, sonbahar-kış sezonunda romantik bir tatil yapmak isteyenler için ideal. Hele ki, sevgiliniz veya eşinizle başbaşa bir tatil düşünüyorsanız... Avrupa'nın tarihi kentlerinden biri olan Viyana; romantik atmosferi, kültürel zenginliği, etkileyici mimarisi ve dünyaca ünlü mutfağı ile cazip bir tatil seçeneği sunuyor. Tur acentelerimizin sunduğu tatil olanaklarında uçak bileti ve otelde konaklama fiyatlara dahil ediliyor. Bazı tur acenteleri Bayram paketlerinde Avrupa'nın bir takım başkentlerini birarada sunuyorlar. Yani, tatilde Viyana-Budapeşte-Prag gibi bir kombin de yapmanız mümkün. Viyana'da St Stephanplatz, Viyana Devlet Opera Binası, İspanyol Binicilik Okulu, Ulusal Kütüphane, Graben Meydanı, Karlsplatz, Naschtmarkt, Stadtpark gibi yerleri görebilirsiniz.

Budapeşte

Macaristan'ın etkileyici başkenti Budapeşte, tarihi özellikleriyle Türk ziyaretçileri çekiyor. Osmanlı döneminden kalan pek çok eser barındıran kent; tiyatroları, müzeleri, mimari harikalarıyla tam bir kültür cenneti. Vidampark gibi dev eğlence parklarının bulunduğu kentte alışveriş için de bir dolu seçenek mevcut. Macar mutfağının spesiyallerini tadabileceğiniz restoranlar ve Balkan müzikleri eşliğinde dinlenebileceğiniz kafeler tatilini güzel anılarla doldurmanıza yardım edebilir. Sakin bir gece hayatı olan Budapeşte, Vörösmarty Meydanı gibi merkezlerle öne çıkıyor. Tuna Nehri manzarasıyla göz kamaştıran Budapeşte'de Buda Kalesi, Matthias Kilisesi, Kahramanlar Meydanı,Şehir Parkı, Parlamento Binası, Opera Binası, Elizabeth Köprüsü'ün görebilirsiniz. Bu tarihi kente giderken, fotoğraf makinanızı yanınızda götürmeyi unutmayı.

Prag

Avrupa'nın korunmaya alınmış kültür başkentlerinden biri olan Prag, Çek Cumhuriyeti'nin incisi. Prag, pek çok insanın bir ömür geçirmek isteyeceği büyülü kentlerden biri. Binalar ve atmosfer sizi bir masal ortamına taşıyor. Ünlü yazar Kafka'nın evinin de bulunduğu kent, müzeleri, galerileri, antikacıları ile öne çıkıyor. Müzik festivalleri ve kukla tiyatrosuyla ünlü olan Prag'ın görülmeye değer yerleri arasında San Vito Katedrali, San Giorgio Kilisesi, Lesser Meydanı, Strahov Manastırı Kütüphanesi, Vojan Parkı, Karluv Most Köprüsü, Astronomik Saat Kulesi, Petrin Tepesi ve Sternberg Sarayı'nı sayabiliriz. Kentte gotik, barok tarzı, art-nouveau cepheli, kübist yapılar görebilirsiniz.

Amsterdam

Hollanda'nın başkenti Amsterdam, tatilde eğlencenin zirvesinde kalmak isteyenler için ideal bir yer. Gece hayatıyla öne çıkan Amsterdam tarihi yapılarıyla muhteşem bir panoramaya sahip. Cafe'leri, bar'ları, gece kulüpleri ile gecenin nabzını tutan Amsterdam'da alışverişin de tadını istediğiniz gibi çıkarabilirsiniz. Amsterdam; Rembrant gibi pek çok ünlü ressama da ev sahipliği yapmış ve ilham kaynağı olmuş. Kentteki galeri ve müzelerde de bu ressamların pek çok yapıtını görebiliyorsunuz. Kanalları, 17. ve 18. yüzyıldan kalma yapıları ile de göz alan bu kozmopolit kentte Dam Meydanı, Oude Kerk Kilisesi, Anna Frank'ın evinin bulunduğu Prinsengracht, Muntplein, Van Gogh Müzesi, Rijksmuseum, Mint Kulesi ve ünlü Çiçek Çarşısı'nın bulunduğu Leidseplein, Koninklijk Sarayı, Rembrant'ın gömüldüğü Westerkerk, Tropen Etnografya Müzesi gibi yerleri görmelisiniz.

Londra

İngiltere'nin başkenti Londra, yağmurlu havasına rağmen sonbahar turlarına çıkanlar için önemli bir destinasyon. Bu da, görülecek yerlerin çokluğundan kaynaklanıyor. Kıpır kıpır ve enerji dolu bir kent olan Londra, Avrupa'nın en önemli eğlence ve alışveriş merkezlerine sahip. İngiliz kültürünü tanımak için doğru bir adres olan Londra, birbirinden güzel binaları ve çok çeşitli turistik merkezleri ile gez gez bitmeyen bir şehir. Dünyaca ünlü British Museum, başlı başına bir "bonus". Zaten Londra'yı gezmek için mutlaka üç, dört gün ayırmalısınız. King's Road, Camden Town, Kensington, Soho, Chelsea gibi pek çok semt size büyülü bir dünyanın kapılarını açabilir. Trafalgar Meydanı, St Paul Katedrali, Londra Kulesi, Ulusal Galeri, Shakespeare Globe Tiyatrosu, Apsley House, Millennium Dome, Buckingham Sarayı, Hampton Sarayı, Kraliyet Sanat Akademisi, Victoria ve Albert Müzesi, Recent's Park görülmeye değer yerlerin başında geliyor.

Hiç yorum yok:

Pasaportall Rss' den Bak

***---SAYIN ZİYARETÇİLERİMİZ! P A S A P O R T A L L LİNK SEKMELERİNDE YER ALMAK İSTİYORSANIZ İLETİŞİM BÖLÜMÜNDEN İRTİBATA GEÇİNİZ.---*** HER TÜRLÜ DUYURU VE İLANINIZI VEREBİLİRSİNİZ.AYRINTILAR KISAYOL BAŞLIĞINDAKİ "REKLAM SATIN AL" SEKMESİNDEDİR. İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.