SELECT LANGUAGE

SORU-CEVAP (1)


Soru
pasaport suresi gecmisken hem askerlik tecili hem pasaort uzatilmasi mumkunmudur eger mumkunse ne tur belgeler veya sartlar aranir
Cevap
Askerlik tecili ve pasaport süresi uzatma işlemleri için gereken belgeler ve aranan şartlar ilgili sayfalarımızda mevcuttur. Her ikisi için gereken belgeleri tamamlayıp, Konsolosluk Şubemize başvurabilirisiniz.

Soru
Turkiye'ye vize almanin sartlari nelerdir
Cevap
Lübnan vatandaşlarının Türkiye'ye vize alabilmeleri için gerekli koşullar aşağıda sunulmaktadır. - en az 6 ay geçerli pasaport - mesleğini gösterir bir yazı - 2 adet vesikalık fotoğraf - vize başvuru formunun eksiksiz doldurulması - var ise Türkiye'den gelen davet yazısı - Pasaportun fotoğraf ve kimlik bilgilerinin olduğu sayfanın fotokopisi - tek giriş vize harcı 55.000 Lübnan Lirasıdır

Soru
Vatandaşlık işlemlerinin tamamlanması yaklaşık ne kadar sürmektedir?
Cevap
Vatandaşlık işlemlerinin tamamlanması ortalama 1.5-2 yıl sürmektedir.

Soru
Ben 5 sene KKTC ogrenci olarak kalmaktayim ve ailemde burda KKTC vatandaşlıgı icin muracat dairesi ilgilenmiyor ne yapmam gerekir ? saygilar ...
Cevap
KKTC vatandaşlığını kazanmak için gerekli şartları taşıyor iseniz, ilgili KKTC makamına (sivil muhaceret) istenilen belgelerle birlikte müracaat etmeniz gerekir. Bilginizi rica ederim.

Soru
iyi günler,benim sorum ? Kisi öldükten sonra esyalarinin Türkiyeye nakli icin nekadar zaman icerisinde konsoloslugunuza müracaat etmemiz gerekiyor ve ilgili formlari e.posta ile rica edebilirmiyim.
Cevap
Yurt dışında ölen bir kimsenin yurt dışındaki zati ve ev eşyaları ile bir adet kullanılmış otomobilinin Türkiye’de oturan veya Türkiye’ye kesin dönüş yapan varisleri tarafından Türkiye’ye ithalinde gümrük vergileri alınmamaktadır. Bunun için ; Mirasçıların Türkiye’de ikamet etmesi, ya da, yurt dışında yaşayan Türk uyruklu mirasçılarından an az birisinin Türkiye’ye kesin dönüş yapması gerekmektedir. Mirasçılardan bir kısmının Türkiye’de, bir kısmının Türkiye dışında yaşaması halinde, dışarıda yaşayan mirasçıların Türkiye’de yaşayan mirasçılara veraset ilamında belirlenen oranda kendilerine intikal edecek eşyayı, Türkiye’deki mirasçılara verdiğini gösterir konsolosluklardan alınacak bağış belgesini düzenlettirmeleri gerekir. Bu muafiyetten yararlanabilmek için intikal eden eşyanın veraset ilamı tarihinden itibaren 12 ay içinde tek seferde veya aynı süre içinde birden fazla partide Türkiye’ye ithal edilmesi gerekmektedir. Ancak bu süre mücbir sebebin tevsiki koşuluna bağlı olarak gümrük idarelerince uzatılabilir. T.C.Berlin Başkonsolosluğu

Soru
Eş erkek oldugu durumda 1 ay icinde vatandasliga bas vurmak lazim ama ben bayanım,bayan oldugu takdirde degisiyor sanirim?cevaplarsaniz sevinirim...
Cevap
“Türk Vatandaşı İle Evlenme Nedeniyle Türk Vatandaşlığının Kazanılmasına ve KKTC vatandaşlarının Türk Vatandaşlığını Kazanmalarına İlişkin Yönetmelik”e göre, evlenme nedeniyle Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancılar, en az üç yıldan beri evli olmaları ve evliliklerinin halihazırda devam ediyor olması kaydıyla yurt içinde ikamet ettiği yerin en büyük mülki idare amirliklerine, yurtdışında ise Türk Başkonsolosluklarına yazılı olarak başvuruda bulunabilirler. İyi çalışmalar dileriz. T.C. Abuja Büyükelçiliği

Soru
Türk vatandasligindan Bakanlar Kurulu Izni alarak bir baska ülke vatandasligini alan eski Türk vatandaslarinin da Pembe Kart ibraz etmek kaydiyla Türk Konsolosluklarinda vekaletname verebileceklerini duydum. Bu konuda bilgi rica ediyorum.
Cevap
Sanal Konsolosluk ilk aşamada, ABD'de yaşayan vatandaşlarımıza hizmet sunma üzere hazırlandığı için bu konuya sayfalarımızda yer vermedik. İleride bu konuda da notlarımız olacak. Pembe kartınızla Konsolosluklarımızda vekaletname düzenleyebilirsiniz.

Soru
Isci statusunde muteakip askerlik ertelemesi yaptirmak istiyorum. Dilekcemin ekinde gondermem gereken belgeleri (fotokopi yada orjinal?) ogrenebilirmiyim?
Cevap
İşçi statüsünde askerlik ertelemesi için başvuru sırasında gerekli belgeler: Halen çalıştığını ve işe başlangıç tarihini belirten işveren tarafından imzalanmış, yeni tarihli yazı (Werkgeversverklaring) veya iş kontratının aslı ve bir adet fotokopisi Son maaş kağıdının aslı ve bir adet fotokopisi Süresi geçerli olan oturum kartı aslı ve önlü arkalı bir adet fotokopisi Varsa, süresi geçerli Hollanda pasaportu aslı, fotoğraflı ve giriş-çıkış damgalarının bulunduğu sayfaların birer adet fotokopisi veya Hollanda pasaportu yerine kullanılan kimlik kartının aslı ve bir adet fotokopisi Nüfus Cüzdanı aslı ve önlü arkalı bir adet fotokopisi Türk pasaportu aslı ve işlem görmüş sayfalarının birer adet fotokopisi Erteleme Formu gerekmektedir. Ancak şu anda Başkonsolosluğumuzda e-konsolosluk deneme aşamasındadır. En kısa sürede uygulama başlatılacaktır. Şimdilik şahsen müracaatınız gerekmektedir.

Soru
Merhabalar.Ben Mehmet..Benim soruma cevap bulamadim ve sizlere sormak istedim..Rusya'ya 3 aylik ticari vizeyle geldim ve askerligim bu esnada kacaga dustu ve askerligimi erteletmek icin bas vurdum fakat 1 yillik calisma izni ve vizesi gerekiyormus..1 yillik calisma iznim cikti fakat calisma vizesi almam icin Turkiye'ye girip cikmam lazim. asker kacagi oldugum icin Turkiyeye giremiyorum ne yapmaliyim?tesekurler..
Cevap
Uzun süreli çalışma vizenizi alıp, registrenizi de yaptırıp öyle başvurmanız, gerekiyor. Sınırdan geçişleriniz ile ilgili bir hizmetimiz yoktur. Kendi olanaklarınızla ölçmeniz gerekiyor. Saygılarımızla.

Soru
Washington egitim ateseliginin telefon numarasini ogrenmek istiyorum. ogrenci dosyasi actirmak icin. daha once konsolsoluga gelip numarayi sizden almistim ama yanlis numara verdiler galiba.yardimci olursaniz sevinirim,saygilar.
Cevap
Wasıngton Egıtım Ataselıgın numarası 1202-612-6810

Hiç yorum yok:

Pasaportall Rss' den Bak

***---SAYIN ZİYARETÇİLERİMİZ! P A S A P O R T A L L LİNK SEKMELERİNDE YER ALMAK İSTİYORSANIZ İLETİŞİM BÖLÜMÜNDEN İRTİBATA GEÇİNİZ.---*** HER TÜRLÜ DUYURU VE İLANINIZI VEREBİLİRSİNİZ.AYRINTILAR KISAYOL BAŞLIĞINDAKİ "REKLAM SATIN AL" SEKMESİNDEDİR. İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.