SELECT LANGUAGE

SİLAH KULLANMADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER


· İmkan varsa göz ve kulaklarınızı, emniyet gözlükleri ve kulaklık kullanarak koruyunuz.

· Bir silahı kavramadan önce zihninizin açık ve zinde olduğundan emin olunuz. Ateş etmeden önce veya atış sırasında uyarıcı ilaç veya alkol kesinlikle almayınız.

· Kesinlikle yatarken elinizin erişebileceği yerde atışa hazır dolu bir silah bulundurmayınız.

· Tetiği çekmeye niyetlenmedikçe, asla tetik parmağınızı tetik korkuluğunun içerisine koymayınız.

· Zarar vermek istemediğiniz bir nesneye doğru silahınızı asla doğrultmayınız. Her an istenilmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir.

· Silahınızı, doldururken veya boşaltırken asla sağa veya sola doğru yöneltmeyiniz, namlu her zaman ölü bir noktaya çevrili olmalıdır.

· Otomatik tabancaları boşaltırken önce şarjörü çıkartınız, sonra sürgüyü geriye doğru çekerek varsa fişek yatağındaki fişeği dışarıya atınız, bütün bunlardan sonra fişek yatağında fişek kalıp kalmadığını bir kere de göz ile kontrol ediniz.

· Atış poligonlarında ve açık sahalarda atış talimatı verilirken, tabancaların kontrol için hazırlanması emri verilinceye adar, tabancalar kılıf içerisinde muhafaza edilmelidir.

· Toplu tabancaları, horoz kurulu vaziyette kesinlikle kılıfa koymayınız. Bu kural, emniyete alınmadıkça otomatik tabancalar içinde aynen tatbik edilmelidir.

· Fişek ateş almadığında, silahı söküp nedenini araştırmadan önce silahın namlusu hedefe doğru olarak 15-30 saniye kadar beklenmeli ve daha sonra müdahale yapılmalıdır. Fişeğin geç ateşlenmesi durumu söz konusu olabilir.

· Hiçbir silahı namlusundan tutarak çekip almayınız. Silah başkalarının kullanabilme ihtimali olan yerlerde bırakılmamalıdır. Büroda veya evde kılıfından çıkarılacak ise mutlaka başkalarının ulaşamayacağı kilitli çekmece gibi özel yerlerde boş olarak saklanmalıdır. Silahın ulu orta bırakılması kazaya sebebiyet verme riskinin yanında çalınma riski de doğurur.

· Herkes kullandığı silahın çalışma sistemini, özelliklerini çok iyi bilmelidir. Silahı tanımamaktan kaynaklanan kazalara da sıkça rastlanmaktadır.

· Dolu silahla yüksek yerlere tırmanma, yüksekten atlama, koşma gibi durumlar risklidir.

· Silah başka birine verilirken boş olarak verilmelidir. Birisinden silah alırken de boş olup olmadığı öğrenilse bile kontrolü ihmal edilmemelidir.

· Silah atışa hazır oluncaya kadar emniyette bulundurulmalıdır.

· Silahın namlusu suyun veya karın içerisindeyken ateş edilmemelidir. Namlusu sıcak olan bir silahın fişek yatağında fişek bulundurulmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Pasaportall Rss' den Bak

***---SAYIN ZİYARETÇİLERİMİZ! P A S A P O R T A L L LİNK SEKMELERİNDE YER ALMAK İSTİYORSANIZ İLETİŞİM BÖLÜMÜNDEN İRTİBATA GEÇİNİZ.---*** HER TÜRLÜ DUYURU VE İLANINIZI VEREBİLİRSİNİZ.AYRINTILAR KISAYOL BAŞLIĞINDAKİ "REKLAM SATIN AL" SEKMESİNDEDİR. İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.